x
Türkiye'nin En Kapsamlı Dekorasyon Markası
Hesabım
Şifremi Unuttum
Sepetim
Lambri Duvar Paneli

Lambri Duvar Paneli

05.02.2024

Lambri duvar paneli geniş bir kullanım alanına sahiptir. İdeal olarak, herhangi bir alanda ne kadar dekoratif ahşap lambri kullanacağınıza karar verirken evinizin stilini odanızın veya alanınızın stiliyle eşleştirmelisiniz. Panellerin tüm duvarı mı yoksa sadece bir kısmını mı kaplamasını istediğinizi de düşünmeniz gerekir. Lambri duvar paneli tam da bu kapsamda yaşam alanlarına pozitif bir katkı katmak konusunda yeni nesil çözümlerin merkezinde yer almaktadır.

Evinizin her yerine dekoratif ahşap paneller takmamayı seçerseniz, onu ev tasarım planlarınıza dahil etmenin birçok başka yolu vardır. Örneğin, tüm duvarı alçıpan veya alçıpan ile kaplamak yerine, bu tür panelleri vurgulu bir duvara monte etmeyi tercih edebilirsiniz. Böyle bir durumda en mantıklı seçenek olarak karşınıza lambri duvar paneli çıkar. Bu aşamada Lambri duvar paneli konusunda detaylı bir araştırma yapmanız gerekir.

Lambri Duvar Paneli Modelleri

Lambri duvar paneli; ince ahşap levhalardan yapılmış, kağıt veya vinil kaplama ile kaplanmış bir duvar kaplama türüdür. Evlerde genellikle zarif ve klasik bir tarz oluşturmak için lambri kullanılır. Banyoların, mutfakların, dolapların ve hatta yatak odalarının duvarlarında lambri bulunabilir. En yaygın lambri türü çam veya kavak ağaçlarından yapılır. Bu tip lambri, Fransız salonlarında kullanılan döşemeye benzeyen kareli bir desene sahip olduğu için parke lambri olarak da adlandırılır.

Dekoratif ahşap paneller gerçek ahşaptan yapılmıştır. Ancak antika bir görünüm veren dekoratif bir boyaya sahiptir. Bir ahşap ayırıcı, panelleri birbirinden ayırır. Böylece tek bir sürekli tahta yerine ayrı ayrı ahşap parçaları gibi görünürler. Bütün bu bilgiler ışığında Lambri duvar paneli söz konusu olduğu zaman dekorasyon konusunda son derece başarılı olan bir malzeme karşımıza çıkar. Bu durumdan dolayı Lambri duvar paneli son zamanlarda sıklıkla tercih edilmektedir.

Lambri Duvar Paneli Tasarımları

Lambri duvar paneli; taç kalıplama veya tavan kaplaması olarak da adlandırılır. Dekoratif dokunuşlar eklemek ve monotonluğu kırmak için bir odanın çevresine tavan seviyesinin en az üç inç altına kurulur. Lambri duvar paneli tasarımları yaşam alanlarına modern bir dokunuş etkisi katmak konusunda iddialı bir konumda yer alır.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.