x
Türkiye'nin En Kapsamlı Dekorasyon Markası
Hesabım
Şifremi Unuttum
Sepetim
MDF Duvar Paneli

MDF Duvar Paneli

05.02.2024

MDF duvar paneli piyasadaki en yeni üründür. Çeşitli ağaç lifleri ve reçineden yapılmış bir tür kompozit malzemedir. Ürünün işlenmesi kolaydır, yüksek mukavemet ve yoğunluğa, korozyon direncine, hava koşullarına ve yangın geciktiriciliğe sahiptir. Ayrıca çevre dostu ve geri dönüştürülebilir olması nedeniyle inşaat sektöründe yaygın olarak kullanılmaktadır. Ucuz ve kesmesi kolay olması bu tarz ürünlerin sıklıkla tercih edilmesini mümkün kılar.

MDF duvar paneli kapı ve pencere doğramaları, mobilya doğramaları vb. iç dekorasyon malzemeleri olarak kullanılabileceği gibi, merdiven, balkon vb. dış dekorasyon malzemeleri olarak da kullanılabilir. Ahşap görünümü elde etmek için geleneksel alçıpan yerine MDF duvar panelleri kullanılır. MDF, bir bağlayıcı ile karıştırılmış ve tabakalar halinde preslenmiş reçineye batırılmış ağaç liflerinden yapılan bir tür sunta olan orta yoğunluklu sunta anlamına gelir.

MDF Duvar Paneli Ürünleri

MDF duvar panelleri, meşe veya ceviz gibi gerçek sert ağaçları taklit eden suni ahşap tasarımlar da dahil olmak üzere çeşitli kalınlıklarda ve stillerde mevcuttur. Paneller boyasız bırakılabilir, ancak çoğu ev dekor temasıyla iyi uyum sağlayan doğal bir görünüm oluşturmak için genellikle beyaz veya açık griye boyanırlar. MDF duvar paneli söz konusu olduğu zaman karşımıza geniş bir ürün yelpazesi çıkar. MDF duvar panellerini çoğu özel tasarım levhalar halinde satılmaktadır.

MDF duvar kaplaması, genellikle iç duvarlar ve tavanlar için kullanılan ince levhalar biçiminde, sıkıştırılmış ağaç liflerinden oluşan bir levhadır. Orta yoğunlukta lif levha, Melamin kaplı sunta, sunta ve H-Board olarak da bilinir. MDF, bina dolapları, mobilyalar, kapılar ve diğer ev eşyaları için iyi bir malzemedir. Testere veya freze dahil olmak üzere çeşitli aletlerle kolayca kesilebilir, kolaylıkla delinebilir ve yönlendirilebilir.

Kullanım Özellikleri Bakımından MDF Duvar Paneli

MDF, pürüzsüz yüzeyi ve düzgün kalınlığı nedeniyle boyama ve sırlama gibi dekoratif bitirme teknikleri için mükemmel bir alt tabakadır. Vernik veya boya ile düzgün bir şekilde bitirildiğinde, bükülmeye karşı da direnç gösterir. MDF paneller, ses titreşimlerini iyi emdikleri için mükemmel ses yalıtım malzemeleridir. Ayrıca beton veya alçıpan gibi ses dalgalarını geldikleri yerden odaya geri yansıtmadıkları için kayıt stüdyolarında akustik yalıtım olarak da kullanılırlar.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.