x
Türkiye'nin En Kapsamlı Dekorasyon Markası
Hesabım
Şifremi Unuttum
Sepetim
Seperatör Bölme

Seperatör Bölme

05.02.2024

Seperatör bölme genellikle odalar arasında ayırıcı görevi gören bir mobilya parçasıdır. Bir yatak odasında yaşam alanını uyku alanından ayırmak için dekoratif bir ayırıcı kullanılabilir veya bir ofis alanında iki odayı ayırmak için kullanılabilir. Seperatör bölmeler tipik olarak çok uzun ve incedir ancak kısa ve geniş de olabilirler. Dekoratif bir ayırıcının yüksekliği, daha uzun parçalar daha kısa olanlardan daha fazla mahremiyet sağlayacağından, ne kadar mahremiyet sunduğunu belirleyecektir.

Seperatör bölme, ahşap, metal ve cam dahil olmak üzere çeşitli malzemelerde mevcuttur. Dekoratif seperatörünüzün evinizdeki diğer mobilyalarla uyumlu olmasını istiyorsanız, mevcut mobilyanızla aynı malzemeden üretilmiş bir seperatör kullanmayı düşünmelisiniz. Seperatör bölme söz konusu olduğu zaman karşımıza tam anlamıyla geniş kapsamlı bir kullanım özelliğinden söz edebiliriz.

Seperatör Bölme Modelleri

Açık bir alanı daha küçük alanlara bölmek için Seperatör bölme kullanılır. Bu, insanların diğer insanlardan veya yanlarında gerçekleşen etkinliklerden dikkatlerini dağıtmadan yaptıkları şeye odaklanmalarını kolaylaştırır. Örneğin, ev ofisinizdeki farklı alanları bölmek için birini kullanabilirsiniz, böylece her bir kişi yanlarındaki masalarında çalışan diğer kişilerin dikkati dağılmadan projeler üzerinde çalışabilecekleri kendi alanına sahip olur.

Seperatör bölme modelleri gündeme geldiği zaman karşımıza geniş kapsamlı bir kullanım özelliğine sahip olan tasarımlar çıkar. Seperatör bölmeler, odalar veya koridorlar gibi mekanları ayıran mimari öğelerdir. Klima kanalları veya elektrik kabloları gibi çirkin veya gereksiz unsurları gizlemek için de kullanılabilirler. Başlıca işlevleri, görsel ilgi yaratmak ve mekanlar arasında bir ayrım hissi sağlamaktır.

Seperatör Bölmelerin Özellikleri

Seperatör bölme genellikle cam, ahşap veya metal gibi malzemelerden yapılır ve birçok farklı stile sahiptir. Dolaplar ve raflar gibi basit mobilya parçalarından kemerler veya sütunlar gibi daha karmaşık yapılara kadar değişebilirler. Seperatör bölme modelleri, odanızın dekorunun geri kalanıyla eşleşmeli ve evinizdeki diğer öğeleri tamamlamalıdır. Çok fazla öne çıkmaması veya tamamen yersiz görünmemesi için etrafındaki her şeye uymasını isteyeceksiniz.

Örneğin, evinizde geleneksel bir dekora sahipseniz, üstündeki duvara monte edilmiş düz ekran TV gibi modern görünümlü bir şey yerine, süslü bir ayna veya kanepenin arkasındaki duvarda asılı bir tablo gibi daha geleneksel görünen bir şey isteyebilirsiniz. Daha modern bir şey arıyorsanız, konsol masasının üzerine bir tür heykel yerleştirmeyi deneyebilirsiniz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.