x
Türkiye'nin En Kapsamlı Dekorasyon Markası
Hesabım
Şifremi Unuttum
Sepetim
Strafor Duvar Paneli Banyo

Strafor Duvar Paneli Banyo

31.01.2024

Strafor duvar paneli banyo, strafor malzemesi kullanılarak iç veya dış duvarlara çoğunlukla yalıtım amaçlı yapılan kaplamalara örnektir. Bu kaplamalarda ısı, ses veya su yalıtımının yanı sıra görsellik de ön planda olduğundan dekoratif amaçlarla da kullanılabilmektedir. Strafor duvar paneli malzemesi yüksek performanslı, yalıtkan bir maddedir. Uygulandığı zeminde kaldığı süre boyunca yalıtım işlevine devam eder. Zamanla aşınmaya maruz kalmadığından kalınlığında bir azalma olmaz.

Çevre dostudur ve ozon tabakasına zarar verecek kirli gazlar salgılamaz. Kolay uygulanabilir ve ekonomik oluşu nedeniyle de inşaat ve dekorasyon alanlarında sıklıkla tercih edilmektedir. Önceleri sadece yalıtım için kullanılan bu malzeme son yıllarda hem hafif hem de kullanışlı oluşu sebebiyle dekorasyon işlerinde de tercih edilmektedir.

Strafor duvar paneli banyo alanında çeşitli uygulamaları mevcuttur. Farklı formlarda üretilerek banyolarda hem yalıtım hem de şık bir dekorasyon parçasıdır. Ahşap, mermer, alçı gibi malzemelerin görüntüsündeki straforlar ile banyo duvarları kaplanarak çeşitli temalar uygulanmaktadır. Böylece banyo duvarlarında şık bir görüntüye ulaşılarak klasiğin dışında modern bir banyo atmosferi sağlanmaktadır.

Banyo ıslak ve nemli bir alan olduğundan dekorasyon için gerçek ahşap kullanımına uygun değildir. Bu alanda kullanılacak ahşap malzeme kısa sürede deforme olacağından tadilat gerektirecektir. Aynı şekilde mermer kullanıldığında da ıslak ve soğuk bir görüntü olacak ve nemi tutacaktır. Alçı ile yapılan dekorasyonlarda da nemden dolayı zamanla bozulmalar olacaktır.

Kullanımı Kolay ve Maliyeti Düşük

Strafor duvar paneli banyo, bu malzemeleri kullanmadan şık ve dekoratif bir görüntü oluşturur. Tüm bu olumsuzluklara maruz kalmadığından uzun ömürlü oluşu ile ekonomik bir seçenektir. Ayrıca kullanım kolaylığı da sağladığından banyoda oluşabilecek olası kazaların da önüne geçilmiş olur. Mozaik kaplamalar ve seramikler banyolarda çok şık görünür ancak soğuk bir malzemedir. Aynı görüntü strafor malzeme kullanılarak da oluşturulabilir.

Bir diğer önemli avantajı da istendiğinde straforların kolayca sökülüp tadilatının ve değişiminin yapılabilmesidir. Ahşap, mermer, seramik, alçı gibi malzemeler tadilat esnasında oluşan toz ve kir nedeniyle uygulanması hayli zahmetli ve maliyeti yüksektir. Ancak strafor tadilat veya değişim yapılmak istendiğinde de düşük maliyetli bir malzemedir.

Strafor duvar paneli banyo modelleri için https://www.dekorcum.com/ linkimizden modelleri inceleyebilirsiniz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.