x
Türkiye'nin En Kapsamlı Dekorasyon Markası
Hesabım
Şifremi Unuttum
Sepetim
Strafor Duvar Paneli Montajı

Strafor Duvar Paneli Montajı

01.02.2024

Halk arasında köpük olarak da bilinen straforun ham maddesi petroldür. Petrolden üretilen bu malzemenin amacı ısı yalıtımını sağlamaktır, genellikle duvar içlerinde ve çatılarda kullanılır. Çok fazla sayıda küçük hücrenin içlerinin hava dolmasıyla oluşmaktadır. Strafor malzemesinin neredeyse yüzde 98'i havadan oluşmaktadır ve bu sebepten hafif bir malzemedir. Isı yalıtımını sağlamak demek, straforun kullanıldığı yeri sıcak ve soğuğa karşı korumak demektir. Isı yalıtımını önemli ölçüde sağlamakta olup fiyat açısından da uygun olması tercih sebebidir.

Duvar paneli, ısı ve ses yalıtımını sağlayan şık ve dekoratif olarak da kullanılabilen bir malzeme türüdür. Duvar paneli yapılırken kullanılan ham madde strafordur. Strafor duvar paneli, ısı ve ses yalıtımını sağlamanın yanı sıra kullanıldıkları yerleri dekore etmek içinde uygulanabilen bir malzemedir.

Strafor duvar paneli montajı aşamaları;

  • Strafor duvar paneli kullanılacak olan duvarın yüzeyi kontrol edilmelidir. Yüzey üzerinde herhangi bir bozulma, nem ve toz yoksa işleme devam edilir. Eğer bunlardan birisi bulunuyorsa öncelikli olarak duvar yüzeyi temizlenmelidir.
  • Bu montajı gerçekleştirebilmek için gerekli malzemeler vardır. Bu malzemeler; strafor duvar panelinin kesmek için maket bıçağı, orantılı bir şekilde yapıştırılabilmesi için su terazisi, yapışması için silikon ve ölçüm gerçekleştirebilmek için metredir.
  • Bu malzemeler temin edildikten sonra kalıp ters çevrilerek ele alınır. Kalıbın kullanılacağı duvar yüzeyi düz ise silikon yardımıyla direk olarak uygulanabilir. Duvar yüzeyi düz değilse seramik yapıştırıcı kullanmakta fayda olacaktır.
  • Kesilen kalıbın çeşitli yerlerine silikon sürülerek duvara yapıştırılır. İlk parçayı orantılı bir şekilde yapıştırmak önemlidir. Çünkü ilk parça yamuk olarak yapışırsa diğer parçalarda da yamukluk olacaktır.
  • İlk kat bu şekilde bitirildikten sonra ikinci kat için de aynı işlemler uygulanır. Böylelikle işlem gerçekleşmiş olacaktır.

Strafor duvar paneli montajı usta kişiler aracılığıyla yapıldığı taktirde hiçbir sorun çıkmayacaktır.

Strafor Duvar Paneli Nerelerde Kullanılmaktadır?

Strafor duvar panelleri dekoratif olarak kullanılmaktadır. Hem iç hem dış mekânda rahatlıkla kullanılabilir. Bu paneller birçok ev, iş yeri ve cafede sıkılıkla karşımıza çıkmaktadır. Özellikle son yıllarda doğal olan her şeye ilgi artmıştır. Taş görünümlü duvar panelleri de oldukça fazla tercih edilen malzemelerdir.

Strafor Duvar Paneli Montajı Hakkında

Strafor duvar paneli montajı konusu titiz bir çalışma sürecini beraberinde getirdiğinden bu sürecin üst düzeyde bir kalitede yönetilmesi için mutlaka profesyonel bir firmayla çalışmak şarttır. Günümüzde en çok kullanılan yapı malzemelerinin başında duvar panelleri gelmekte olup çoğu kişi strafor duvar paneli montajı nasıl olur bilmemektedir.

Öncelikle bu yapı malzemeleri ses ve ısı yalıtımı bakımında konuta oldukça fayda sağlamaktadır. Ancak bu faydanın etkin bir şekilde görülebilmesi için strafor duvar paneli montajı eksiksiz bir şekilde yapılması gerekmektedir. Öte yandan montajı düzgün yapılmayan duvar panellerinde kısa sürelerde düşmeler oluşmaktadır. Bu durumda panellerin kullanım ömrünü azaltmaktadır.

Strafor Duvar Paneli Montaj Malzemeleri

Uygulanan yönteme bağlı olarak malzemeler değişmekte olup genel olarak Strafor duvar paneli montajı için gerekli malzemeler şu şekildedir;

  • Metre
  • Gönye
  • Maket bıçağı
  • Duvar paspası
  • Duvar yapıştırıcısı

Bu malzemelerden strafor duvar paneli montajı için en önemli olanı duvar yapıştırıcısıdır. Yapıştırıcı kalitesi ne kadar iyi olursa duvar panelinin duvara yapışması o kadar hızlı ve düzgün olmaktadır. Öte yandan uygun ölçülerde kesim işlemin olması içinde keskin bir maket bıçağı oldukça önemlidir.

Strafor Duvar Paneli Montaj Aşamaları

Genel olarak strafor duvar paneli montajı 3 aşamada gerçekleşmektedir. Bu aşamalardan ilki montaj yapılacak olan duvarın temizlenmesidir. Duvar ne kadar temiz olursa strafor duvar paneli duvara o kadar iyi yapışmaktadır. Bu nedenle duvar ilk olarak nemli bir bezle silinmelidir. Ardından kuru duvar paspası ile fırçalanmalıdır. Bu aşmadan sonra duvar ölçüleri alınmalıdır. Alınan ölçülere uygun olarak strafor panel kesimi yapılmalıdır.

Strafor duvar paneli montajı yapan kişilerin en çok yaptığı hataların başında ilk olarak kesilen parçanın yapıştırılması gelmektedir. Ancak ilk olarak her parça kesilmeli son olarak yapıştırma işlemi yapılmalıdır.  Ardından panellerin kuruması için yaklaşık 3 ile 4 saat kadar beklenilmeli ve nemli bir bez ile straforlar silinmelidir. Burada üst düzeyde bir hizmet almak için profesyonel bir firmanın tercih edilmesi de şarttır.

Strafor duvar paneli montajı kolay gibi gözükse de zor işlem olup mutlaka profesyonel kişilerden yardım alınmalıdır.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.